úterý 18. srpna 2009

Den 179.

Úterý

Včera večer jsem začala mít podezřelé křeče v břiše... Každou chvíli jsem klusala na wc. Před půlnocí se začala kroutit i Kristýnka a plínka byla rázem plná... Kája to nechala až na půlnoc. V pravidelných intervalech se budily holky i já. Tatínka jsem přesunula do pokojíčku a měla je u sebe v ložnici.

Přemýšlela jsem, z čeho to máme a došla jsem k závěru, že buď to budou plněné papriky od babičky nebo zmrzka, na které jsme si včera odpoledne pochutnaly... Taťka ani jedno z toho neměl, a tak byl v klidu. Ráno jsem volala babičce, jak je na tom (skolila ji angína) a zeptala se jen tak mezi řečí, zda nemá průjem :-))). Neměla.

A tak byla dnes dietka a pobyt doma... Moc jsem holky nepotěšila. Kája měla stavy, kdy říkala, jak jí už nic není a chce jít ven a za chvíli se kroutila, že jí bolí bříško... Kiki byla asi nejvíc v pohodě. Já něco mezi nima :-). V poledne jsme usnuly všechny tři...

Večer mi došlo, že nemám ani jednu fotku. A tak jsem si vzala do parády domácí zvířata. Myšáci měli dnes hafo zábavy. Holky je z nudy tahaly každou chvíli ven a při focení si s nima pohrála i Meganka... Jen jí musím hlídat, aby nám je nezalehla :-).

Na fotce je Hopsi (alias "Malej"). Chovatelka dlouho nevěděla, jakou barvu má jeho srst. Ještě se s ní nesetkala (až v posledním vrhu), a tak máme doma vzácného potkana :-) (nakonec zjistila přes poradce chovu, že se jedná o Coffee). Oči má tmavě rubínové a je úplně jiný než Tchilli ("Velkej"). Tchilli je miláček. Hned dává najevo radost tím, že vás začne olizovat a lísá se. Rád zkoumá byt a na zavolání přiběhne. Hopsi je od začátku plachý. Když ho vypustíme u holek na posteli, vím, že ho tam i po hodině najdu :-). Radost projevuje také úplně jinak - vydává zajímavé zvuky :-))).


3 komentáře:

  1. Jú, ten potkánek je krásnej...Ten náš je ještě dost plachej,ale pomalu si začíná zvykat,což prý je u potkánků ze Zverimexů mormální.Někteří prý se neochočí nikdy.To nás doufám tedy nečeká.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak zážitky asi nic moc :-(, ale fotky krásný! Potkany jsme si taky s holkama hladily na té nedělní akci- ten úplně bez chlupů byl tedy zvláštní. Já (jak jsem praštěná z těch handicap. dětí) jsem myslela, že se mu něco stalo ;-) Nevěděla jsem, že se vyskytuje i v té antialergické úpravě :-)
    ale paní mě řádně vyškolila, při koupi už bych věděla, co žádat :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, chce to co nejvíc mazlit... Já mám myšáky už od miminka vymazlené od chovatelky. Tchilliho jsem vyloženě kupovala s tím, že bude mít super povahu pro děti a on je vážně neuvěřitelně milý a přítulný. Kiki na něj nedá dopustit! Kájinka tedy stále vzpomíná na jejího prvního potkánka Basíka (obézního macka), ale Hopsiho také přijala kladně... Je s nima hrozná sranda :-).

    Wlčice: ono je takových variant potkanů, že jsem se také nestačila divit :-). A Basík měl zase "Dumbo" uši a vypadal moc vtipně... "Nahatý" mě moc nelákal... Ještě bych mu musela šít oblečky! Ale pro alergiky ideální řešení! :-D

    OdpovědětVymazat