A jaky recepis na svickovou jsi nakonec pouzila? Ja jinak varim jako ty, prectu vsechny recepty a nakonec to nejak intuitivne smicham. Ale svickova je moje kataklyzma, tak me to obzlvaste zajima...:) No a jinak nevim: tvuj strelec mlci, zatimco moje ryba pusu nezavre jak je den dlouhej... Fretka nam uspesne nici gauc (nalezla cestu dovnitr a drapky rozdira den po dni molitan), deti zatim nemame (chtela bych je na vondare po tobe a po Maje:-), ale kdyz se mineme - bude to kozoroh nebo jiz zminena rybka...:), no ale maminka je v pohode... Tak dobrou noc, kupu blech na pomoc, pytel svabu do rukavu a tesim se na zitrejsi prispevek! Pi:)
Nakonec jsem zavolala mamince a nechala si nadiktovat její recept :-). Holt jsem nechtěla riskovat nějaké novoty...
Babí ráno přinesla 2 kila svíčkové. Odřízla jsem kus na tatarák a zbytek prošpikovala voňavým špekem (hodně). Osolila jsem maso a zprudka ho na pánvi "zatáhla", aby nepustilo moc šťávy.
Vedle ve velkém kastrolu jsem zpěnila 2 střední cibule, hodila na to koření (bobkový list, pepř, nové koření a trošku tymiánu), dva plátky citronu a trochu tmavého cukru. Na tento základ jsem dala kořenovou zeleninu (2 větší mrkve, 2 menší petržele, 1 střední celer + jeden balíček už připravené zeleniny na svíčkovou). Ono to trochu pustilo štávu, malinko jsem to podlila teplou vodou a dala do toho to "zatáhlé" maso. Šupajdilo to do trouby na 170 stupňů - cca 2 hodiny. Maso jsem pak vyndala, nakrájela, z omáčky vyndala koření a vše rozmixovala. Do smetany na vaření jsem dala 1 lžíci hladké mouky a zahustila to tím krapet. Na chuť jsem dala jednu kysanou smetanu a trošku soli. Vše povařila... A jak to všem chutnalo nebo nechutnalo, to se dozvím dnes :-).
Nu pěkná normální sobota. Přímo pekelná:-) Tak ať je neděle víc nebeská:-)
OdpovědětVymazatkrátké,stručné,výstižné...
OdpovědětVymazatKoukám že "GRRR" by stačilo :-).Tak ať je brzy líp.Třebas hned zítra!
OdpovědětVymazat..no prostě idyla! ;-)
OdpovědětVymazattak aŤ se to brzy všechno napraví!! :-)
A jaky recepis na svickovou jsi nakonec pouzila? Ja jinak varim jako ty, prectu vsechny recepty a nakonec to nejak intuitivne smicham. Ale svickova je moje kataklyzma, tak me to obzlvaste zajima...:)
OdpovědětVymazatNo a jinak nevim: tvuj strelec mlci, zatimco moje ryba pusu nezavre jak je den dlouhej... Fretka nam uspesne nici gauc (nalezla cestu dovnitr a drapky rozdira den po dni molitan), deti zatim nemame (chtela bych je na vondare po tobe a po Maje:-), ale kdyz se mineme - bude to kozoroh nebo jiz zminena rybka...:), no ale maminka je v pohode...
Tak dobrou noc, kupu blech na pomoc, pytel svabu do rukavu a tesim se na zitrejsi prispevek!
Pi:)
No taky mě zajímá..recept sem:-)
OdpovědětVymazatNakonec jsem zavolala mamince a nechala si nadiktovat její recept :-). Holt jsem nechtěla riskovat nějaké novoty...
OdpovědětVymazatBabí ráno přinesla 2 kila svíčkové. Odřízla jsem kus na tatarák a zbytek prošpikovala voňavým špekem (hodně). Osolila jsem maso a zprudka ho na pánvi "zatáhla", aby nepustilo moc šťávy.
Vedle ve velkém kastrolu jsem zpěnila 2 střední cibule, hodila na to koření (bobkový list, pepř, nové koření a trošku tymiánu), dva plátky citronu a trochu tmavého cukru. Na tento základ jsem dala kořenovou zeleninu (2 větší mrkve, 2 menší petržele, 1 střední celer + jeden balíček už připravené zeleniny na svíčkovou). Ono to trochu pustilo štávu, malinko jsem to podlila teplou vodou a dala do toho to "zatáhlé" maso. Šupajdilo to do trouby na 170 stupňů - cca 2 hodiny. Maso jsem pak vyndala, nakrájela, z omáčky vyndala koření a vše rozmixovala. Do smetany na vaření jsem dala 1 lžíci hladké mouky a zahustila to tím krapet. Na chuť jsem dala jednu kysanou smetanu a trošku soli. Vše povařila... A jak to všem chutnalo nebo nechutnalo, to se dozvím dnes :-).
Píďo, Kristýnku jsme zadělali koncem května :-). Tak na vás budu na jaře myslet!!!
OdpovědětVymazatTak doufám, že bude kladná reference
OdpovědětVymazat